VODALAND CLEAN

SEPARATORY TŁUSZCZU

Tłuszcze są niezwykle szkodliwe – szczególnie w ściekach. W związku z faktem, że są one lżejsze od wody, gromadzą się na jej powierzchni, powodując przy tym całe grono niekorzystnych zjawisk. Jednym z najbardziej inwazyjnych jest reaeracja, która ma bezpośredni związek z odcięciem tlenu. W wyniku tego zjawiska, rozpoczyna się proces gnilny – wydzielają się szkodliwe gazy, takie jak na przykład metan. Proces ten osłabia również całą instalację kanalizacyjną, bowiem obniża pH ścieków – co finalnie doprowadza do korozji elementów z żeliwa i ze stali. Dzieje się tak szczególnie w restauracjach, dla których Vodaland ma świetne rozwiązanie – separator tłuszczu.

Podkategorie:
Materiał
Materiał
więcej
Materiał rusztu
Materiał rusztu
więcej
Materiał korytka
Materiał korytka
więcej
Wysokość
Wysokość
więcej
Szerokość
Szerokość
więcej
Przekrój
Przekrój
więcej
Klasa obciążenia
Klasa obciążenia
więcej
Średnica
Średnica
więcej
Długość
Długość
więcej

1599.00 

Wysyłka dzisiaj

Na stanie

Kod produktu: 581.21.21
Materiał: Stal nierdzewna

80.00 

Wysyłka dzisiaj

Na stanie (może być zamówiony)

Kod produktu: SIATKA

600.00 

Wysyłka dzisiaj

Na stanie (może być zamówiony)

Kod produktu: SG-RG
Wysokość: 380 mm
Materiał: Tworzywo PP

600.00 

Wysyłka dzisiaj

Na stanie (może być zamówiony)

Kod produktu: SG-R
Wysokość: 380 mm
Materiał: Tworzywo PP

Separatory tłuszczu – jak wyglądają i co robią Charakterystyka i przeznaczenie sprzętu

Separator przypomina niewielkie pudełko, najczęściej wykonane z tworzywa PP (polipropylenu), określanego mianem bezpiecznego tworzywa stosowanego najczęściej w branży spożywczej. Każda część, którą posiada separator tłuszczu podzlewowy jest wykonana z materiałów odpornych na gorącą wodę i chemikalia – co jest wymagane w przypadku tego rodzaju przedmiotów. Idealny separator tłuszczu do restauracji musi wykazywać się przede wszystkim wytrzymałością oraz kształtem przyjaznym do umieszczenia go pod zlewem. Separator tłuszczu pod zlew ma za zadanie zatrzymywać cząstki tłuszczy pochodzenia organicznego – mowa tu o tłuszczach czy olejach roślinnych, a także tłuszczach zwierzęcych, które są nierozpuszczalne lub nie rozpuszczają się w pełni. Separator tłuszczu do gastronomii stosuje się na odpływach ścieków technologicznych, gdzie występuje zwiększone stężenie wcześniej wspominanych substancji nierozpuszczalnych. Szczególnie mowa tu o ściekach pochodzących z barów czy restauracji, gdyż to właśnie w tych miejscach istnieje spore natężenie tłuszczy. Montaż separatorów jest zależny od kwestii zapotrzebowania i miejsca, jakim się dysponuje, jednak najczęściej można je zobaczyć pod zlewem.

Dlaczego warto zainwestować w separator tłuszczu do swojej restauracji? Wyjaśniamy kwestię zapotrzebowania

Chyba nikt nie lubi przetykania rur czy czucia nieprzyjemnego zapachu dochodzącego z kanalizacji. Szczególnie w gastronomii, gdzie stale obcuje się z jedzeniem, awaria rur to prawdziwy koszmar. Ścieki odprowadzane do separatorów tłuszczu zawierają nie tylko jeden element, lecz również osady mineralne, ciała stałe czy piasek! Warto więc uprzednio zaopatrzyć się w specjalną siatkę do separatora, mającą za zadanie dokonywać wewnętrznej selekcji poszczególnych elementów. Dzięki prawidłowemu działaniu przedmiotu, z pewnością będziemy mogli finalnie cieszyć się dobrze funkcjonującą kuchnią, bez żadnych przykrych niespodzianek. Separator tłuszczu to obecnie konieczny element w każdej restauracji. Wszystko przez jego zbawienne możliwości powstrzymywania tłuszczy przed zaatakowaniem rur. Jeżeli chodzi o separator tłuszczu cena jest adekwatna do jakości jego zbawiennego działania – w zależności od modelu, doskonały separator można kupić u nas w konkurencyjnej cenie. W Vodaland stawiamy Klienta na pierwszym miejscu, gdyż to właśnie dla niego dbamy o ciągłe ulepszanie naszego asortymentu, by spełniał wymagania na najwyższym poziomie! Separatory tłuszczu gastronomiczne to rozwiązanie, które sprawdzi się w każdej restauracji – jeżeli jesteś właścicielem lokalu tego typu, nie czekaj ani chwili dłużej!